Foredrag

 

Her er foredrag som kan gi både a-ha-opplevelser, overraskelser og en god latter, enten de handler om smak, forbruk, moderne kvinner eller skjeve mediebilder.
 Særlig fornøyelig – og anvendelig – er kåseriet om nordmenns hjemmekos, et foredrag som får oss til å se både oss selv og naboen i et komisk, men forsonende lys.

Alle foredragene kan tilpasses anledning og forsamling. Alle er ledsaget av morsomme slides, som gjør presentasjonen også til en visuell opplevelse. Tilbakemeldinger finner du her, og forespørsel retter du hit.

 

foredragshjem

Og nå som vi hadde det så koselig

Et foredrag som treffer oss alle hjemme, og gir en nøkkel til den norske folkesjela. Ingen andre folkeslag bruker mer tid, penger og kjærlighet på boligene sine. Kjetil Rolness tar oss med på en underholdende reise inn i den norske hjemkulturen, og viser at kosen er viktigere enn smaken. Dessuten har likestillingen har kommer sørgelig kort på dette feltet: Mannen er ikke herre i eget hus.

 

 

Passion Pink Venus

Kvinnen – det nye sterke kjønn!

Kvinnene rår over hjem og barn. Kvinnen er innkjøpssjefen. Kvinnene overtar stadig flere mannsbastioner – i utdanning, offentlighet og næringsliv, mens mennene lurer på hva som skjedde. Kjetil Rolness gir et annerledes og underholdende perspektiv på likestillingslandet Norge.

 

 

 

Par i Toyota Prius 2

Riktige leker for voksne

Om kulturmiddelklassens diskrete sjarm.

Folk med høy utdannelse og kulturelle interesser er veldig opptatt av å ikke være opptatt av materielle verdier. Likevel greier de å sløse og snobbe mer enn de fleste. Hvordan gjør det de? Kjetil Rolness ser med skrått blikk på Toyota Prius, IKEA-møbler, vinferier til Toscana, og professorer som tjener penger på å si at lykken er gratis.

 

Bolig-wikipedia

Boligpolitikken som forsvant

Før hadde vi noe som het “sosial boligpolitikk”. Så ble politikken avviklet. Og så stagnerte selve boligbyggingen. Mens folketallet stiger til værs. Velferdslandet Norge har Europas råeste og skjeveste boligmarked, nærmest stengt for unge uten rike foreldrene. Og staten gjør det den kan for å subsidiere velstående boligeiere. Hvordan havnet vi her?

 

 

kvinnedagenLøgner, fordømte løgner og feministisk statistikk

Er det verre å være kvinne enn mann i Norge? Har du dårlige muligheter for å få høy stilling og god lønn hvis du er kvinne? Det er en rådende påstand i media, debatt og politik. Og bevisene er tall. Men stemmer de? Forstår vi hva tallene sier? Er alle tallene med i bildet? Kjetil Rolness viser hvordan feilaktig, mangelfull og misforstått statistikk igjen og igjen brukes som bevis på manglende likestilling.

 

 

 

egeland”Det går det ikke an å skrive om.”

Norske journalister og kommentatorer unnviker og skjønnmaler i sin dekning av islam, integrasjon, innvandringsregnskap og flyktningkrise. Skal ubehagelige fakta overlates til Human Rights Service og Document.no?

 

 

 

 

 

Familien Smith-beskjærtVi er alle individualister – i hver vår flokk

Klassesamfunnet er historie, skillet høy- og lavkultur er utvisket, bakgrunn og yrke styrer ikke lenger smak og livsstil. Sies det.
 Men er det virkelig slik? Inspirert av Pierre Bourdieu tegner Rolness et oppdatert kart over norske smakskulturer.

 

 

 

NSB-beskjært

Omdømmekraftkrise i Norge!

Rolness anlegger et ironisk skråblikk på branding og innovasjon i Norge, og viser hvordan merkevarebygging ofte ender med luftslott her til lands, enten vi snakker om NSB, Norges-profilering eller kommune-slagord. Mangler vi rett og slett dømmekraft når vi skal forvalte vårt omdømme?

 

 

 

oversikt med hjerte-beskjært

Å gjøre gull av glitter

Hvordan et tvilsomt coverband ble en bestselgende liveattraksjon.

Penthouse Playboys utgir ikke plater, er ikke på TV, bruker ikke penger på reklame, skriver ikke engang egne låter. Men de selger flere billetter på Rockefeller enn noen andre artister (også utenlandske). Allerede for ti års siden fastlo Norsk Pop- og Rockleksikon at julekonsertene var blitt ”legendariske”. Hva kan andre lære av dette fenomenet – om merkevarebygging, lojalitet og engasjement?

 

Liberace-beskjært

Vulgær og vidunderlig

Om kitsch, camp og kunsten å stjele showet.

Det finnes smakfulle ting, og det finnes smakløse ting. Og så finnes det ting som er så smakløse at de blir makeløse, så redselsfulle at de blir uimotståelige, så klisjefylte at de blir nyskapende. Med utgangspunkt i sin banebrytende bok om kitsch og camp, lager Rolness en kavalkade over kunstverker, pynteting, bygninger og personligheter som må sees for å tros. Dette foredraget kan få noenhver til å revurdere sine oppfatninger om hva som er stygt og pent, og godt og dårlig.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *