Bakmålsordboka

Bakmål-bokomslag

Av og til må selv sosiologer ha det gøy. I ”Bakmålsordboka” tok Rolness ut sine mer snurrige sider og lekte hemningsløst med språket vårt. ”Boka fortsetter der leksiografene må gi opp”, heter det i forordet. ”Den taler der andre ordbøker tier”.

Bestill boka hos Ark bokhandel.

 

“’”Bakmålsordboka’ er noe så sjeldent som en samling av norske nyord (…) I et fyndig og svært underholdende forord, for øvrig det beste ved boka, tar Rolness et oppgjør med norsk språkrøkt og til orde for større språklig anarki.”

Tonje Tveite, Dagbladet

 

“Dette er en nyttig vorspielbok, men de tusen ordene omfatter mange nok stuerene uttrykk til at boken også kan bli en gullgruve for talere og andre som ønsker å sprite opp mer stilige, men traurige sel- eller budskap. Jeg blir ikke overrasket om «Bakmålsordboka» blir en gullgruve for Rolness og forlegger Kagge også.””

Arnhild Skre, Aftenposten

 

“”Jeg synes boka er morsom, der finner jeg mange aha’er og tips til ordkløyveri. Det burde vi være flinkere til i hverdagen, se litt lyst på språket vårt! Det er ingen bok til å lese fra perm til perm, men en bok til å kikke i og se litt fram og tilbake i. – og få seg en god latter. Etter å ha fulgt med på Typisk Norsk på TV er dette blitt en enda mer aktuell bok, og vi har hatt mange lattersalver i stua på grunn av den. Både ungdommene og vi voksne liker den!” “

Dirut”, leseranmelder hos Bokkilden.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *