Vulgær og vidunderlig

Vulgær og vidunderlig

Denne debutboken fra 1992 ble en kritiker- og publikumssuksess over all forventning, og introduserte begrepene kitsch og camp i den norske kulturdebatten. Boka utkom i fem opplag og har solgt over 10 000 eksemplarer. I 2014 ble den innlemmet i boken “Norske klassikere: Bøker, filmer, musikk, radio og TV fra 1945 til i dag”.

“Vulgær og vidunderlig er ikke bare egnet til å framkalle sjokkblandet henrykkelse, frydefulle hvin og gapskratt, det er også en meget god bok!”

 Anne Hoff, Arbeiderbladet

 

“En av årets mest velskrevne, innsiktsfulle og fremfor alt morsomme bøker.”

Per Egil Hegge, Aftenposten

“Et fyrverkeri av en bok … oser av glede ved kunnskap og refleksjon … gjennomsyret av fryd over å kunne formidle, fortelle, provosere, polemisere.”

Per Buvik, Bergens Tidende

“Etter Kjetil Rolness’ bok skjønner man bedre hvorfor man ler når man helst vil gråte. Dette er guddommelig lesning, dahling!””

Inger Bentzrud, Dagbladet

“Kanskje var “Vulgær og vidunderlig med på å utbre postmodernismen i Norge … For første gang i Norge ble det aller mest prangende og tarvelige av populærkulturen lett fram og brakt opp i elfenbenstårnet. Brått ble det mulig å være ironisk og glødende på samme tid, overfor en og samme toalettformede telysestake.”

Sven Ove Bakke, m.fl. (red.): “Norske klassikere” (2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *