Dagbladet og Hege Storhaug. En trist historie.

storhaug faksimile

I dag ble jeg forbanna på Dagbladet. Hvordan kan en erklært “frisinnet” avis ønske å lukke islamdebatten?

MIDT I EN OPPHETET DEBATT om islam, som engasjerer brede lag av folket, kommer en meningssterk og faktatung bok om emnet. Skrevet av en kjent og omstridt person. Normalt ville dette fått de store mediene til å rykke ut, rydde plass og kjøre debatt for alt det er verdt.

Men Dagbladet tier boken i hjel. Ingen dekning av lanseringen, intet intervju, ingen kommentarer, ingen anmeldelse. (Og la det være helt klart: Dette har ingenting å gjøre med at ”Islam: Den 11. landeplage” er såkalt selvpublisert. Aune Sand utgav sin bok på eget forlag. ”Jordbærmus” ble anmeldt og omtalt som om den skulle være en verdensbegivenhet.)

På dette punkt skiller ikke ikke Dagbladet seg fra VG, Aftenposten eller NRK, som også har valgt å ikke gi boka noen oppmerksomhet. Men så blir boka en bestselger og forfatteren stemmes fram som Årets Navn i VG. Da kommer artikkelen i Dagbladet. Og hvilken artikkel!

ALLEREDE I INGRESSEN framheves Storhaugs ”forenklede syn på islam”. Vi får også vite at Storhaug ”setter fram påstander om at Europa er i en sivilisasjonskamp, og at vestlige verdier trues av islam.” ”Setter fram påstander”, gjør hun altså. Og om du skulle være i tvil: ”Hege Storhaug er kjent som en kontroversiell samfunnsdebattant og islamkritiker. For tida er kontroversene rundt henne mange.”

Storhaug siteres ikke på noe som har å gjøre med hennes perspektiver på islam og dens utfordringer for vår samtid. Hun sier at hun er glad for støtten fra grarota men er ”oppgitt over at vi har fått lite drahjelp av media.” Da kvitterer journalisten:

– Men du skjønner at ikke alle deler din oppfatning av sannheten?

SOM OM BOKEN hadde fortjent mer oppmersksomet om alle var enige i innholdet. Journalisten nevner at det er debattmøte om boka på Cosmopolite i kveld, der jeg og stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) skal delta. (Linda Noor også.) Hun nevner også at jeg har forsvart Storhaug og at Valen har angrepet henne, men linker bare til Valens kronikk. Jeg får ingen henvendelse fra journalisten. Det får Valen, som gjentar sin vise om at Storhaug har et ytterligående verdenssyn styrt av konspirasjoner, som vi må møte med ”sober og rolig saklighet og tålmodighet”.

Jeg vet om flere sobre og dyktige forskere som mener ”hysteriske Storhaug” gjør en viktig jobb i norsk offentlighet, nettopp fordi så få andre tør og vil kritisere verdensreligionen, av frykt for å bli stemplet som islamofobe eller fremmedfiendtlige. Men Dagbladet vil heller snakke med seniorforsker Wilhelmsen (NUPI) som er enige med Valen:

”Jeg tror at hennes konstante utspill som gjør islam og muslimer til en utgruppe, er populære fordi de tilbyr denne enkle framstillingen av «de andre».  Som samfunnsdebattant tegner hun en enkel historie om hvem som er det største problemet i samfunnet. Det er godt å ha noen å definere som vår motpart, noen man kan skylde på og henge ut som annerledes og kanskje til og med som farlig for oss.”

Dette altså om en forfatter som har mange, nære muslimske venner og som skiller mellom autoritær/voldelig islam og den fredelige varianten hele veien gjennom i boka. Men ”eksperten” Wilhelmsen har ikke lest den.

OG DE SOM LESER DAGBLADET har nå fått klar beskjed om at det bør heller ikke de. Alle deler ikke Storhuags oppfatning av sannheten. Men alle som jobber i Dagbladet og alle som Dagbladet ønsker å snakke med, deler oppfatningen av at Storhaug er en farlig dame. Og jeg – en ekstern skribent som altså har dristet meg til redusere farenivået noe – har har fått beskjed av avisens seniorkommentator, John Olav Egeland, at jeg har gjort henne til Mor Theresa.

EN TING ER I ALLE FALL SIKKERT:  Det finnes i Norge og Europa i dag ikke noen mer reaksjonær, totalitær og barbarisk ideologi enn islamismen. Den har dessverre får solid fotfeste også blant hjemlige muslimer, og blir forfektet i flere av våre store moskeer og muslimske organisasjoner, noe Storhaug dokumenterer godt i boka. Dagbladet som tradisjonsrikt ”organ for frisinnet og framskrittsvennlig politikk” burde være det første og fremste mediet i Norge til å angripe denne ideologien head-on, og advare mot dens urovekkende utbredelse. I stedet synes det viktigere å advare mot Hege Storhaug, en journalist som skrev sin første og banebrytende artikler om kvinnefiendelige religiøse praksiser nettopp i Dagbladet.

Denne fortsatte stigmatiseringen og utdefineringen av vår mest profilerte islamkritiker er nedslående og forstemmende. Og et sykdomstegn i norsk offentlighet. Ingen krever at Dagbladet eller andre skal kjøpe Storhaugs virkelighetsoppfatning, men når hun utgir en hel bok om saken, bør de kanskje kunne sette seg inn i den, og i det minste forklare hvorfor den er så riv ruskende gal. De kunne kanskje til og med selv forsøke å finne ut hva som sannheten? Hvor er Dagbladets kritiske journalistikk om islam, nå når den er et brennaktuelt stridstema?

EN ANNEN TING ER OGSÅ SIKKERT: Denne blandingen av fortielse og fortegnelse av høyst legitim og viktig islamkritikk, er noe folk får med seg – og reagerer på. Det er noe som skaper avstand til meningseliten, og frustrasjon og aggresjon over at ting ikke kan diskuteres åpent. Denne aggresjonen kan Storhaugs kritikere i neste omgang bruke som bevis på den farlige stemningen Storhaug pisker opp. Og sånn fortsetter det.

46 Replies to “Dagbladet og Hege Storhaug. En trist historie.”

 1. Tror dagbladet har fått samme advarsler som ARK fra UDI og lenger oppe i hierarkiet,. Boken ” den 11 landeplage Islam ” er for troverdig til å slippes ut blant riksdekkende media og ødelegger propagandaen i å fremstille Islam som en from og fredselskende religion. Ytringsfriheten er til for alle, særs for de som tar til ordet mot innførselen av Islam.

 2. Den såkalte venstresiden henfaller til brennemerking av debattanter som kommer med betimelig og rimelig kritikk at vedtatte sannheter. Å bruke retoriske evner for få motstandere til å tie om sine meninger er antidemokratisk. Det kan kanskje forsvares overfor åpenbart antidemokratiske og voldelige krefter. Men ikke når det “progressive” kulturetablissementet bruker utdefinering for å forstumme kritikere av deres eget hegemoni. Det er et demokratisk problem når mennesker som anser seg selv som forvaltere av menneskehets objektive interesser også mener de har rett til å benytte autoritære metoder for å sikre hegemoniet til disse sannhetene. Ideologer har en tendens til å mene de har et hellig kall til å forsvare sannheten med alle midler. Vi så det dengang ML-ere kontrollerte store deler av norsk kulturliv og offentlighet. Folk som truet deres maktposisjoner ble regelmessig omtalt som fascister. Vi ser det i kulturdebatten, der tilhengere av klassisk orientert billedkunst og arkitektur er blitt stemplet som nazi-sympatisører av nidkjære modernister. Og vi ser det i debatten om innvandring og religiøs ekstremisme, der forsvarere av det liberalt samfunn med menneskerettigheter for alle blir utpekt til rasister og islamofober. Audun Engh

  1. Forstod ikke dette helt:

   Og vi ser det i debatten om innvandring og religiøs ekstremisme, der forsvarere av det liberalt samfunn med menneskerettigheter for alle blir utpekt til rasister og islamofober.

 3. Strålende artikkel.
  Du burde satt “eliten” i anførselstegn (“Det er noe som skaper avstand til eliten,….”). Det er ytterst få mennesker som fortjener å benevnes som eliten. Uttrykket passer på noen sportsutøvere, men å inkludere dagbladjournalist Gabrille Graatrud og mange av hennes kollegaer i noen som helst form for elite, har i dag blitt både latterlig og forkastelig.
  Jeg (60) vokste opp med stor respekt og beundring for journalister/redaktører og den 4.de statsmakt, men nå som de har gått fra å være gravende, undersøkende og opplysende til å være oppdragende, med sitt personlige syn som referanse, har min respekt ovenfor dem sunket til null. Med, noen få hederlige unntak.
  Mange fler journalister, forfattere og debatanter (enn bla. deg) burde gå til angrep på mange fra sin egen stand, i håp om berge restene av respekt.

  1. Takk igjen, Kjetil Rolness!
   Det er med behag jeg leser velfunderte kommentarer, uten “edder og galle”, noe jeg vil tro skyldes en dedikert oppegående leserskare; med innsikt, kunnskap, temainteresse og behov for å uttrykke personlige meninger og oppfatninger.

   Olav Vilnes er den eneste som setter et spørsmålstegn ved det mange ser som et problem. (Det burte være flere, skal man tro medienes oppfatning av tingenes tilstand, og deres massive påvirkning).
   Han skriver: “Storhaug, Donald Trump og deler av den norske høyresiden – herunder FrP – ønsker krig mot de annerledestenkende”.

   Bare å blande D. Trump inn i norske anliggender er helt hinsides, og H. Storhaug og FrP har ikke – så vidt jeg har fått med meg – til hensikt å gå til krig mot noen som helst.

   Det er våre politikeres mangel på historiekunnskap, vidsyn, framsyn, konsekvenser etc., som er problemet, og som kan skape det problemet O. Vilnes ser for seg.

   Hvis du leser dette, Kjetil: “Reply” viser svaret litt til høyre under kommentaren, uten navnet til kommentatoren, og kan av og til bli litt misvisende, hvis man ikke skriver navnet.
   Vet ikke hvordan bloggsider fungerer, men det må kunne være mulighet for tommel opp og tommel ned for kommentarene – ikke for selve ingressen, det er jo den og temaet som blir diskutert.
   Liker og ikke liker, vil gi de mange lesere som ikke selv har tid til å kommentere, mulighet for å være med. Ikke minst de som ikke føler seg skriveføre, og kanskje er bedre i muntlig.

   1. Det er nok ikke jeg som blander inn Donald Trump. Det er de uttalelsene som dere greier å lire av dere, inkludert vår nye minister på området. Jeg synes ikke veien er lang. Forskjellen er at her er de satt i makt, i USA er han en aparte kandidat som aldri vil vinne frem.

    Reaksjonært og innsiktsløst. Og for meg: skammelig av en nasjon som vår!

  2. Takk igjen, Kjetil Rolness!
   Det er med behag jeg leser velfunderte kommentarer, uten “edder og galle”, noe jeg vil tro skyldes en dedikert oppegående leserskare; med innsikt, kunnskap, temainteresse og behov for å uttrykke personlige meninger og oppfatninger.

   Olav Vilnes er den eneste som setter et spørsmålstegn ved det mange ser som et problem. (Det burte være flere, skal man tro medienes oppfatning av tingenes tilstand og deres massive påvirkning, og å få fram hva som synes å være målet).
   Han skriver: “Storhaug, Donald Trump og deler av den norske høyresiden – herunder FrP – ønsker krig mot de annerledestenkende”.

   Bare å blande D. Trump inn i norske anliggender er helt hinsides, og H. Storhaug og FrP har ikke – så vidt jeg har fått med meg – til hensikt å gå til krig mot noen som helst.

   Det er våre politikeres mangel på historiekunnskap, vidsyn, framsyn, konsekvenser etc., som er problemet, og som kan skape det problemet O. Vilnes ser for seg.

   Hvis du leser dette, Kjetil: “Reply” viser svaret litt til høyre under kommentaren, uten navnet til kommentatoren, og kan av og til bli litt misvisende, hvis man ikke skriver navnet.
   Vet ikke hvordan bloggsider fungerer, men det må kunne være mulighet for tommel opp og tommel ned for kommentarene – ikke for selve ingressen, det er jo den og temaet som blir diskutert.
   Liker og ikke liker, vil gi de mange lesere som ikke selv har tid til å kommentere, mulighet for å være med. Ikke minst de som ikke føler seg skriveføre, og kanskje er bedre i muntlig.

 4. Jeg synes det både flott og skremmende og se venstresiden avsløre seg så til de grader. Tidligere har det bare vært “snakk”, slik jeg oppfattet det, men ser jo tydelig at de stemmer. Venstresiden har en agenda, og den er ikke pen. For våre barn og barnebarns skyld, så håper jeg at de forsetter med å vise sitt sanne ansikt. 🙂

 5. Den ekstreme politiske korrektheten og sosialistenes maktmissbruk, er det som til slutt kommer til å knekke og ødelegge samfunnet slik vi kjenner det. Og de store mediene gjør alt de kan for å hjelpe til med det.

 6. Strålende skrevet av deg igjen Hr Rolness.

  Det kan lett oppfattes noe populistisk, da du skriver om et tema og en debatt som i høyeste grad opptar det norske folk, slikt blir man populær av må vite! Du taler folkets sak. Vi mangler en åpen ,ærlig, etterrettelig, faktabasert debatt rundt innvandring og dens langsiktige konsekvenser. Pressen og den politiske elites vegring for og ville bidra her viser etter min mening et av to!! Enten bryr de seg ikke om leserne/velgerne sine og hva som opptar de!! Eller så er avstand mellom folket og politisk elite/pressen blitt så stor at de sistnevnte ikke fatter hva som bekymrer folket hvilken elefant i rommet dette har blitt.

 7. Stor takk til Kjetil Rolness, en av få som tør å stå fem og ha en annen mening enn tusenvis av journalister i NRK og Aftenposten, VG og Daglbladet,

 8. Kanskje boken av Michel Houellebecq, Underkastelse kan vekke dem. Men denne type bøker er vel som Storhaugs ikke noe
  for de som ikke vil se. Jeg er sjokkert over hvordan det står til med yttringsfriheten, at Dagbladet har slike holdninger OK, men “tanta i Akersgata”?
  Den ble kjøpt på Tronsmo i sommer som en av 6 bøker, så da kan de vel sies å være kjøpt på rett sted?
  Som en sluttkommentar til de som tier. Å gjemme hodet i sanden kan nok være behaglig men?

  1. Jeg har nylig lest Houllebeques “Underkastelse”, men ble ikke særlig klok av den, synes den var temmelig flau. “Helten” som først hadde takket nei til stillingen ved Sorbonne (etter at Muslimpartiets valgseier og den generelle omstilling, bl.a. at lærerne måtte konvertere) leser en bpk eller pamflett av rektor (Rediger) og finner at hans fremstilling av islam er god og så konverterer han og får stillingen tilbake. Det var et lite tilløp til spenning da han legger ut på biltur til et kloster der forfatteren Huysmans som han har spesialisert seg på, oppholdt seg en tid. Han begynner å slippe opp for drivstoff og det virker som om samfunnet er i ferd med å kollapse . Men så koker også det bort i kålen. nei den var en gedigen skuffelse og jeg kan ikke begripe at den er blitt en bestselger. Hva slags poeng har jeg bommet på?

 9. Hege Storhaug har rett i sin islam kritikk. Mediene prøver å kvele debatten. Hvis ikke islam bekjempes vil den tilslutt gjennomsyre vestlig kultur og levesett. Det er feil å skille mellom radikal islam, politisk islam og islam, da det kan settes likhetstegn mellom dem. Islam er en steinalder ideologi/ religion som har stått på “stedet hvil” siden den ble skrevet. Er noen i tvil om islams agenda ovenfor vantro/ frafallen er det bare og sette seg inn i hva koranen, hadiltherne og sura sier. En god muslim går i Mohammeds fotspor. De som påstår at islam er nyansert (islams nyttige idioter), burde sette seg inn i materien og slutte å synse til fordel for islam dvs støtte terror, brudd på menneskerettighetene, voldtekt, pedofili mm. Islam er TOTALITÆR. De som vil kan starte med å lytte til eks muslimer, slik som Mona Walter. Hun forklarer hva islam virkelig er og hvorfor en muslim vil framholde islam som “fredens religion”. Mona Walter har lagt ut endel på YouTube.

 10. Det vi reagerer på er ikke Storhaugs kritikk av islamismen, men at hun tar opp islam i seg selv som fienden. Da blir hun en nyttig idiot for de av islamistene som ønsker en religionskrig. Storhaug, Donald Trump og deler av den norske høyresiden – herunder FrP – ønsker krig mot de annerledestenkende .

  Ser ikke Storhaug, og også du, at da vil vi havne i samme tenkemesssige grøfta som nettopp de samme islamistene befinner seg i.

   1. Jeg ser menigheten har samlet seg.

    Når dere virkelig kan mene at dette dreier seg om islam som sådan er det deres analyse som bør gjennomgås. Vi har hatt en virkelig terrorist her i landet, han var tidligere medlem i FrP. Har dere opplevd at høyresiden har fått samme stemplet?

    Ca 1, 1 million amerikanere har blitt drept som følge av liberale våpenlover med derav masseskytinger og drap siden John Lennon ble offer for det samme. Står islam bak dette? Jeg har ikke analysen men blir ikke veldig overrasket om størsteparten av drapsmennene egentlig er kristne – og antagelig ikke står på venstresiden politisk.

    Dette får holde fra meg. Dere får i grunnen analysere som dere vil……

    1. At du kaller en enkelt tidligere respons for “menighet” er hersketeknikk. Å bruke Breivik og hans kortvarige medlemskap i FrpU som argument i denne debatten blir totalt skivebom. Hva med å fokusere på hva dette egentlig handler om i stedet for å blande inn amerikanske våpenlover, John Lennon og spekulasjoner hvorvidt våpeneiere eventuelt er kristne? Skal man av den grunn lukke øynene for den muslimske masseinnvandring som gir grobunn for ekstremisme?

     1. Siden det er flere som har problemer med å følge min argumentasjon så får jeg stave det litt enklere: Storhaug setter likhetstegn mellom Islam og terror. Dette er etter mitt syn feil. Det står ingenting som tilsier dette i Koranen. Like lite som at det står i Bibelen at abortmotstandere skal skyte helsepersonell og unge kvinner som kommer for å abortere.

      Og hvis dere ser på de terrortilfellene som er registert de senere år finner dere at bare en liten del kan knyttes til Islam. Det er derfor jeg også peker på Breivik. Det er det eneste virkelig terrorangrep vi har hatt her i landet. Han var Islam-motstander. Og tidligere FrP`er-. Altså nærmere den troen Storhaug gir uttrykk for. Begynner det å demre noe nå?

      Det vi trenger nå er ikke mere macho, flere bombefly eller mer Donald Trump. Det vi trenger er å stå ved våre verdier, som også innebærer å ha respekt for andre kulturer og andre religioner.

   2. Du utber deg en analyse så her er min: Den gang Midtøsten var langt vekk var “muhammedanisme” noe eksotisk og fjernt, den eneste befatningen vi hadde med LOV-religiøsitet var jødene og etter holocaust var de nærmest hellige, men om vi ser nøkternt på jødedommens (hvorav islam bare er en sekt) var dens fremkomst også fremveksten av monoteisme – forestillingen om en universell skaper – som jødene påberopte seg å ha en avtale (pakt) med som gikk ut på at om de fulgte Jahves lover utstedt via profeten Moses så ville Han beskytte dem. Skal ikke utgyte meg mer om jødene. men bare påpeke at islam er omtrent en kopi av samme, en profet som mottar et lovverk fra verdensguden – nå kalt Allah – og om vi et øyeblikk godtar premisset så er det klart at denne verdensgudens “lover” er de eneste gyldige og at de som ikke vil følge dem er verdiløse. Nåvel, jødene var eksklusive, det var dem og Jahve ikke noen flere så de ville ikke ha flere “jøder”. Det skal de ha, men med Muhammed kom kravet om utbredelse av Allahs påbud og forbud (som til forveksling er lik Moseloven) og nå med vår krympete verden og migrasjonen av muslimer til Europa har vi fått en ny erfaring. Jeg kalte det skisserte opplegg LOV-religiøsitet, men med Jesus opprør mot Moseloven kom TRO-religiøsitet inn i bildet, og nå snakker jeg om Jesus virkelige budskap ikke den gammeltestamentlige del av kristendommen. Tro har nemlig en siamesisk tvilling som heter tvil og litt om litt (kan ikke gjennomgå alt) ble vitenskapelig skepsis også en del av den kristne kultur noe som førte til opplysning, teknisk revolusjon – generelt det vi kjenner som modernitet. Mens den islamske Midtøsten ikke kunne utvikle seg p.g.a. et lovverk som påla en livsførsel fra 600-tallets Arabia. En erfaring er typisk: Etter at Midtøsten var vunnet kom det naturlig nok en fredsperiode (ingen flere fiender) under det første kalifat der liberale kalifer og sultaner tillot og oppfordret til studium av (gresk) vitenskap og legekunst – deres gullalder kalt – men den tids fundamentalister forsto at slikt var ødeleggende for den religiøse fanatisme som hadde brakt dem seier i sin tid og en terrororganisasjon – Assassasinerordnen – oppsto som klarte å slå ned “uvesenet”. De reddet altså islam fra opplysning men dømte samtidig muslimene til deres evige utviklingshemming. Og dette ble da mønsteret: Når fremskritt (vestlige verdier) truer dukker det opp asassasinere som bringer islam tilbake til sitt gamle fanatiske selv. Det vil føre for langt å greie ut hva førte til dagens tilstand, men kort fortalt begynte vestlige ideer å trenge inn i form av sosialisme (baath-bevegelsen i Syria og Irak) og nasjonalisme (pan-arabismen i Egypt) og da dukket også det Muslimske Brorskap opp som regnes som forløperen til Al Qaida og alle dagens terrorister. Så med dagens flyktning-situasjon har vi fått islams urgamle og interne problem inn på livet. Den enkelte muslim kan være villig til integrering i det kristenkulturelle Europa, men islam som sådan har denne innebygde ryggmargsrefleks at når forfall anes slår terrorånden til. Utenfra slik som i Paris nylig, men like mye innenfra slik som buss og tog-terroristene i London. Muslimene kan gjerne flytte fra forhold skapt av islam men “nissen” deres flytter med og den danner Ummaprofeter og moskeer der gjesteforelesere forkynner “tilbake til fremtiden”. Et siste poeng. Vi europeere er som sagt kristenkulturelle og så nedsunket i vår egen forestilling om religion som TRO at vi ikke makter å forstå LOV-religiøsitet, og tror(sic) følgelig at muslimene er som oss bare med en annen tro. Men vi skal få erfare noe annet, de vil garantert gjenta jødenes bragd å leve i sin selvpålagte apartheid hvor lenge som helst og derved provosere frem en ny antisemittisme. Med de myke jødene endte det i katastrofe for dem selv, men med de mer militante muslimene kan det bli en annen utgang, det trengs ikke mye profetiske evner for å se utviklingen.

 11. “Denne aggresjonen kan Storhaugs kritikere i neste omgang bruke som bevis på den farlige stemningen Storhaug pisker opp. Og sånn fortsetter det.”

  Dette blir gjort allerede i andre sammenhenger. Det verste eksemplene av hets på nettet finner veien til media, der Erna Solberg kritiseres for sitt utseende, Haddy N’jie utsettes for rasistiske kommentarer og Hareide mottar trusler som kanskje og kanskje ikke er seriøst ment men i alle tilfeller over streken.
  Men hva med alle de kritiske meldinger politikerne mottar som er velformulerte, sindige og omhandler aktuelle tema? Finner et eneste av disse frem til nyhetsformidlerne? Hva med alle de kommentarer i fora og på facebook som sier noe om hva som foregår blant folket generelt, ikke bare blant de sinteste, mest ekstreme og umodne representanter for frustrerte nordmenn?

  Har inntrykket av at drapstrusler o.l. er en gavepakke for media, slik at de da kan si “ser dere hvordan de er, de som støtter bl.a. Storhaug, ser dere hvor rasistiske de som er motstandere av dagens innvandring egentlig er?”.

 12. Dagbladet er feige, og deres kunnskap om Islam må nærmest være ikke-eksisterende.
  Se til Sverige, Frankrike, England – et barn klarer å forutsi at det også kommer til å bli slik i Norge, hvis innvandringen ikke stoppes, men Dagbladet og andre norske medier har ikke tatt dette innover seg. Resultatet er blant annet Egeland sine pubertale utsagn om at Storhaug gjøres til en Moder Teresa.
  Folks kunnskapsnivå om fakta og sannheten stiger nå, og de som fortsatt lager sin egen virkelighet vil måtte svare for seg fremover.

  1. Denne bør ikke stå uimotsagt. “og de som fortsatt lager sin egen virkelighet vil måtte svare for seg fremover.”

   Dette er en trussel. Og du skjønner ikke at Storhaug sitt tankegods er farlig.

 13. Mens jeg er igang:

  Du skriver at DB vil stenge islamdebatten.
  For det første har ingen avis makt til å stenge noen debatt i dette landet.
  For det andre har hver avis rett til å behandle det den synes er aktuelt. Jeg er svært engig med DB at de synes at den vinklingen Storhaug velger er fordummende og egentlig farlig.

  Så fra min side: ære være aviser som har den slags moral!

  1. Her er et lite svar til det du påsto i forrige innlegg.

   Olav Vilnes: “Siden det er flere som har problemer med å følge min argumentasjon så får jeg stave det litt enklere: Storhaug setter likhetstegn mellom Islam og terror. Dette er etter mitt syn feil. Det står ingenting som tilsier dette i Koranen. ”

   Koranen.
   ”Drep de vantro hvor enn de finner dem” (Kapittel 9: vers 5)

   De vantro er blant annet deg og meg.

 14. Hege Storhaug (og forsåvidt Carl I Hagen) har fått rett. Til tross for forskjellige utgangspunkt. Stort sett har alle konsekvenser som bryter med norsk kultur, rettsfølelse, likestilling og demokrati av islamsk innvandring de til nå har forskuttert, blitt realiteter. De som har hatt diametralt motsatte meninger har bommet kapitalt! Da er det ikke lett å stå oppreist og si til befolkningen at “jeg/vi tok feil!” Det er betydelig lettere å fortsette og desavuere dem; en alternativ aktivitet egnet til å undertrykke ens egne og ubehagelige tanker om at man har gått fullstendig på snørra med sin tendensiøse retorikk…!

 15. Jeg er glad for at du tar bladet fra munnen. Det betyr mye når noen som har såpass punch kaster seg inn i debatten.

  Min oppfatning er at dette sakskomplekset, som flere andre, dypest sett styres av at staten/offentlig sektor har blitt så stor som den har. Pressen er ikke fri, for mer enn noen gang avhenger den av velviljen til de som styrer bevilgningene. Hvorfor være tilhenger av pressestøtte dersom pressen skader partiet mitt? Hvorfor betale forskningsinstitusjoner som er kritiske? Hvor grensene går i dette villniset er vanskelig å definere, men jeg er ganske sikker på at det ikke er lett å være dissident nær sagt noe sted i dette mangehodede monsteret. Og heller ikke de som står utenfor har enkle kår.

  Det å stå utenfor, som folkene i HRS og document.no gjør, har sin pris. Jeg sender dem mang en vennlig tanke. Og jeg sender en tanke eller to i retning av Rolnes og. Stå på! Det er ikke dere som vil bli slaktet av historien.

 16. Bra innlegg!

  “Det er godt å ha noen å definere som vår motpart, noen man kan skylde på og henge ut som annerledes og kanskje til og med som farlig for oss.”

  Akkurat dette kunne like godt vært sagt om Dagbladet og deres fremstilling av HRS.

 17. Dette er et morkt kapittel i Norsk historie. Mennesker som ikke har lest boken en gang uttaler seg om dens innhols og blir presentert som “eksperter”. Ingen får komme til motmæle, ingen får presentere et annet syn på saken. Samtidig i andre artikler presenteres enkelte meninger som netthets, ikke fordi de er hetsende, men fordi de ikke passer venstresidens agenda. Storhaug og andre mottar daglig alvorlig hets og trusler. Dette blir det ikke tatt tak i. Vanlige mennesker som ytrer et lite ord om å regulere innvandringen bedre blir hetset på det groveste, hengt ut som rasister, kneblet og truet. Disse personenes historier er uinterressante. Disse mennesker får ikke sippe på TV i beste sendetid og presentere sin urovekkende historie.

  Men alt har konsekvenser her i verden. Når oppegående moderate mennesker blir kneblet og bundet, så tar de ekstreme og fanatiske over. Det ser vi i nyhetene i dag. For hver gang de knebler en meningsytring så stiger volden. Vold som dessverre går ut over en uskyldig tredjepart. KAnskje vi moderate, oppegående mennesker ikke var så ille likevel?

 18. Det pågår kraftige angrep mot mange islamkritiske sider og grupper på sosiale medier.

  På en side jeg selv er admin har vi løpet av de siste dagene avslørt mange muldvarper, personer som ikke har noen annen agenda enn å provosere frem reaksjoner på hårreisende innlegg og kommentarer.

  Det noe besynderlige er at flere av disse antatt falske profiler spores tilbake til dagbladets servere.

  Det synes jeg er svært betenkelig!

  En av mine med-admins har sendt en offisiell henvendelse til dagbladets redaktør om saken.

  Han har pr dags dato ikke fått noe som helst svar…

 19. Takk til Kjetil Rolness for et fantastisk engasjement for en fri meningsutveksling om islam. Takk også til Hege Storhaug som står opp for det hun tror på. VG må være i en kraftig kattepine nå som de sitter med et overveldende stemmeflertall for Storhaug som Årets navn, mens de har mest lyst til å løfte frem Zuccarello. De vet at de blir straffet hardt om de velger å overprøve “folkets dom”.

  Det er skremmende at de store mediehusene så massivt fortier Hege Storhaug og hennes bok. Likeså er det forstemmende å se at de underslår fakta og forsøker å fremstille en annen virkelighet. Av mer kuriøse saker var oppslaget om den ærlige asylsøkeren som leverte tilbake penger han feilaktig hadde fått utbetalt et foreløpig høydepunkt. Tenk at en asylsøker kunne være så ærlig? http://www.dagbladet.no/2015/11/30/nyheter/innenriks/jemen/42185765/

  Politikerne og media undervurderer raseriet og hatet som vokser frem. Dette retter seg ikke mot asylantene, men politikerne og media som innbiller seg at de kan opptre som en overklasse/elite som vet bedre og som ikke trenger å bry seg om vanlige folk. Å kalle journalister for elite er en vits. NRK omtaler alltid journalister i diverse østeuropeiske regimer som intelligentsia , altså en intellektuell overklasse, som de selv oppfatter seg som en del av. Det er en virkelighetsfjern avsporing.

  Dagbladet, VG, NRK m.fl vil måtte tåle en alvorlig svikt i omdømme og tillit om de ikke snart begynner å forholde seg til realitetene og tar folk på alvor. Den feige velutdannede middelklassen som jeg er en del av er passive tilskuere, men det betyr ikke at politikernes og medias valg vil få konsekvenser. Valget i 2017 vil gi en enorm oppslutning om FrP og det vil ulme hat mot de som tillot seg å være nedlatende og bedrevitende under den største utfordring landet har møtt på flere tiår; nemlig islam, folkevandring og konsekvensene dette kan få for vårt samfunn.

 20. HELT ENIG med deg! Og så at du vet det, jeg så / hørte på debatten der du satt ved siden av Hege…og på motsatt side for den *hissigste Venstre-vridde* som ikke engang kunne akseptere Hege Storhaugs “Takkyja forklaringer”. Det virker som om slike ikke forstår hva det går ut på og at det blir flyttig brukt hver gang en imam intervjues, hver gang det er et demonstrasjons tog å gå i — for å vise *samhold* og avstand til de *voldelige* innenfor Islam / muslimer rundt omkring. Det farligste er jo å KUN fremstille noe om *Moderate muslimer, når ingen egentlig vet hvor mange av dem vil ta side med IS den dag norge evt. kommer opp i en direkte konfrontasjon med de ekstreme blant oss…Alle muslimer vet at det står i Koranen at de blir drept om de står MED kufarene…så det er viktig å ikke *importere* så mange som følger “Fredens religionen”…Da blir vi i minoriteten om få tiår! Islam er IKKE forenelig med vestens kultur…Så enkelt er det. Jeg er glad for at jeg ikke har barnebarn å tenke på!!

 21. Jeg kjenner meg ikke igjen i dette utsagnet “Men alle som jobber i Dagbladet og alle som Dagbladet ønsker å snakke med, deler oppfatningen av at Storhaug er en farlig dame” Kildebruken har vært i fokus..

 22. Dette her er jo en runkering der alle er enige med hverandre. Utrolig.

  Hege Storhaug, FrP og (deler av) republikanerne i statene har en ting til felles; de har fanget den fremmedfiendtlige tidsånden der hvite mennesker som ikke har noen omgang med brune mennesker fra andre kulturer er velgergruppen det satses mest på. Her er den eldre garde et viktig segment. De har vokst opp i et hvitt Norge, og er sågar tilbøylige til å sluke skremselsbilder som males av menneskegrupper man ikke har førstehåndskunnskap om.

  Etterhvert blir skremselsbilder til etablerte sannheter. Man begynner å kreve langt mindre bevis for å forsterke sitt verdensbilde, og desto mer for å endre sitt. Mustafabrevet fra 1987 gjorde at FrP gjorde sitt beste valg noensinne. En rasistisk fabrikasjon. Man kan ikke finne opp slikt. Det at en av paristerroristene var flyktning blir langt mer sentralt enn at etterkrigstidens største terrorist i dette landet var medlem av FpU i ti år og gjennomførte terrorangrepene på bakgrunn av at “arbeiderpartiet slipper inn for mange muslimer” – et syn som deles av sentrale FrP-politikere i dag; en retorikk som bare har blitt verre med årene. Dette er jo den virkelige berøringsangsten i dette landet; at et regjeringsparti fostret frem en rasistisk terrorist som tok livet av 77 mennesker på bakgrunn av en verdensanskuelse som deles av stortingsrepresentanter den dag i dag. En verdensanskuelse som ikke blir utfordret, men som bare blir råere og mer brutal. Det er jo dette vi burde vært livredde for.

  Kampen mot ekstrem islam løses ikke uten samarbeid med muslimer. Hege Storhaug sin retorikk inviterer ikke til et slikt samarbeid. Å si at 8000 flyktninger er lik 8000 terrorister inviterer ikke til dialog. Det vil eksistere norske muslimer i uoverskuelig fremtid i dette landet. Taxisjafører, kunstnere, piloter, fotballspillere, voldtektsforbrytere, stortingsrepresentanter. Etterhvert som det kommer mer med bedriftsledere, kjendiser, politikere, idrettspersonligheter med innvandrerbakgrunn; etterhvert som det blir flere etnisk norske som vokser opp sammen med innvandrere; etterhvert som islam blir normalisert i den kollektive bevisstheten vår på lik linje med alle andre religioner; etterhvert som dette mystiske sløret faller vekk, og vi betrakter islam som en hvilken som helst annen religion som folk er i sin fulle rett til å praktisere eller kritisere, så vil slike opplagte, helt selvsagte poenger jeg kommer med være overflødige, og jeg kan konsentrere meg om kjekkere ting enn å drive å forklare voksne mennesker at det er mulig å kritisere en religion uten å være rasister og putte mennesker i en boks de ikke har bedt om å bli puttet inn i, og som de ikke kommer seg ut av. By the content of their character for faen.

 23. Veldig bra artikkel. Media har nok en gang satt seg selv på sidelinjen i en viktig samfunnsdebatt. Det er bare politikk og ideologi som kan styre media på denne måten. De mister troverdighet de aldri kan reparere. Å bringe inn terroristen Gule som “ekspert” på muslimsk terror, setter virkelig prikken over i-en. Dessverre har media skjønt det for sent, folk henter nå sin info fra andre kanaler på nett. Storhaug er saklig og det takler ikke de røde journalister. Deres tid er ute.

 24. Hei! Er det grunn til å håpe på at du gir ut bok i 2016? Jeg skulle så gjerne kjøpt «Vulgær og vidunderlig» eller «Bakmålsordboka» som e-bok, men finner de ikke på nett. Hvis du hadde gitt ut en samling av avisskriveriene, hadde jeg definitivt kjøpt det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *