Om Jens Pikenes

“Hele Norges førsteelsker…”

“Kongerikets mest glamorøse kvinnebedårer”

“Norges førstedandy…”

“Norges mest velkledde mann”

“Sjarmøren over alle sjarmører”

“Damenes høyreiste beskytter…”

Det er en tung bør å leve opp til slike betegnelser, men noen må gjøre det. Selv liker Jens Pikenes å se på seg selv som en terapeut. Med kvinner og hormoner som spesiale. Unge piker har blitt kjønnsmodne under hans opptredener. Slikt maner til ydmykhet. Derfor overlater han til andre å beskrive sine kvaliteter:

 

“Han er en sånn gigolo.”

Wenche Foss

 

«Han er en ener i å kurtisere, ser du, og vet å gjøre stas på en.»

Wenche Myhre

 

«Jag har hittat mannen i mitt liv. Jag vill vara Jens´ pike.»

Arja Saijonmaa

 

«Han er mannen som gir kvinner en mening med livet. Noe å leve for. Noe å dø for. Med sine hofteschwong, sin brylkrem, sine oppknappede skjorter og syltrange gullbukser suger han kvinner til seg som fluepapiret suger fluer. Han er sensualitet. Seksualitet. Erotikk. Romantikk. Han er Pikenes Jens! Jens Pikenes.»

Inga Marte Thorkildsen, Tønsberg Blad

 

«Jens Pikenes – en stor norsk kunstner. Dette har vi ventet på lenge. En artist med klasse nok til å behandle enhver konsert som en galla. Det er ikke alle som kan det.»

Gerhard Helskog, Vårt Land

 

«Attityden er så suveren, antrekket så sleazy glamorøst og hoftevrikken så suveren at jeg tar meg selv i å gapskratte.»

Elisabeth Bie, Stavanger Aftenblad

 

«Han entret scenen som en kombinasjon av Elvis og Jesus. Med ryggen til og utstrakte armer la den røde fløyelskappen seg som et monument på scenen. Da han snudde seg mot publikum med brylkjemmet hår og solbriller, hylte jentene i salen.»

Bergensavisen

 

Det er natt til lørdag på litteraturfestivalen. På scenen står Jens Pikenes og flørter med folket. Rett foran ham, på første rad, sitter en begeistret Dag Solstad og vifter med den store pokalen som viser at han er Norgesmester i litteratur. Jeg er ikke sikker på om det var kjærlighet, men et lite øyeblikk var det helt klart noe som skjedde mellom de to den kvelden. Det lille sekundet Dag Solstad klarte å ta øynene fra pokalen sin, og i stedet møte blikket til Jens Pikenes, sto tiden stille. To verdener smeltet sammen til en, det lave møtte det høye, og alle krangler stilnet.

Cathrine Sandnes, Dagavisen

 

«Personlig er jeg ikke kjempefan av Jens Pikenes, men man må ta det for hva det er, nemlig god underholdning. Hele Pikenes-karakteren har jo nærmest blitt et fenomen.»

Kai Kristiansen, Adresseavisen

 

Se Jens Pikenes bildespesial og les mer om hans One Man Show.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *