Elvis

Elvis-bokomslagDenne boka utkom opprinnelig i 1998 Gyldendals Ariadne-serie om sentrale diktere, filosofer og kunstnere(!) i vår felles kulturhistorie, og ble den bestselgende tittelen i serien. En dansk, illustrert utgave mottok svært gode kritikker i 2000. I 2005 kom en ny norsk versjon, vel mottatt av Dagbladets Fredrik Wandrup: “Denne klassikeren kommer nå i illustrert pocketutgave med et nytt forord. Rolness skriver om Elvis med skarpsindighet, humor og bred kunnskap. De siste 70 sidene er et appendix fylt av underholdende diskografier, bibliografier, filmografier m.m.

Bestill boka hos Bokilden eller Ark bokhandel.

 

“Medrivende, heseblesende og kjærlighetsfull kultursosiologisk analyse av fenomenet Elvis … Rolness framfører sine skarpsindige betraktninger gjennom et særdeles elegant språk, komplett med bokstavrim og punch lines i en prosa med velskrevet enn de fleste. I skinnende blanke ord modelleres her den gryntende harry Elvis fram fra sørstatenes dovne mold … Ingen skriver så medrivende om Elvis som Rolness.

Hans Fredrik Dahl, Dagbladet

 

“Det skulle altså en norsk sosiolog til for å levere den mest presise analysen av fenomenet Elvis og ikonets enorme betydning for vår tid. Store rockskribenter som Peter Guralnick og Greil Marcus har såvisst gravd fram alle de biografisk og filosofiske aspektene som Rolness samler i sin bok. Men mens amerikanerne har overlesset myten, har Kjetil Rolness, tross sin erklærte status som fan av Presley, en særdeles vittig distanse og et klarsyn som sikrer analysen og blikket for de kuriøse og sterkt underholdende sider av tragedien om Elvis fra gjennombrudd til sammenbrudd.”

Erik Jensen, Politiken

 

“En glimrende portrettbok om “The King” … Rolness skriver både kunnskapsrikt og levende om Elvis … Språk, perspektiv og konklusjon virker så veloverveid og satt på spissen at man aldri tviler på om mannen kan sitt pensum.”

Thomas Søie Hansen, Berlinske Tidende

 

“Jeg leste ut boka på en dag og ble veldig imponert. Den er lett og humoristisk, men samtidig seriøs. Rolness setter ord på de følelsene som mange fans sitter inne med. Jeg har ved flere anledninger sitert fra boken for å få andre til å skjønne hvorfor jeg er så glad i Elvis.”

Pål Granlund, grunnlegger av den offisielle norske Elvis-fanklubben Flaming Star

 

“Etter å ha lest Kjetil Rolness’ morsomme, perspektivrike og usedvanlig velskrevne bok om Elvis er det bare å slå fast: Kongen lever.”

Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

 

”En innsiktsfull, begavet, humoristisk og dypt, dypt original bok om kunstneren Elvis Presley.”

Stig Olesen, Jyllands-posten

 

“Kjetil Rolness skriver gnistrende godt.”

Morten Ståle Nilsen, Dagsavisen

Sosiologens bok er så god og tankevekkende at vi gir ham rett på nesten alle punkter … En fremragende renvasking av Elvis som kunstner og kulturpersonlighet.

Øyvind Holen, Osloposten

 

”Uten tvil en av de aller viktigste bøkene som er skrevet om Elvis.”

Stein Erik Skar, forfatter av “Elvis: The Concert Years 1969-1977”

 

“Kjetil Rolness har skrevet et fossefall av en bok … Det formelig spruter ut av hvert avsnitt – et gnistregn av observasjoner og iaktagelser som kan gi den mest blaserte Elvis-entusiast a-ha-opplevelser … Språket, engasjementet, innsikten: alt formidles så vidunderlig enkelt og lettflytende.”

Erik Viervoll, Flaming Star

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *